Луценко назвала фейком

Луценко назвала фейком "плівки Онищенка"

Укрінформ
Представник Президента у ВР Ірина Луценко заявила, що оприлюднені депутатом-утікачем Олександром Онищенком записи розмов, на яких звучить голос нібито  Петра Порошенка, слід розцінювати як фейк, доки у суді не доведено протилежного.

Про це вона сказала журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ті псевдозаписи, які він (Онищенко - ред.) час від часу оприлюднює, демонструючи, що ніби він знаходиться в політичному переслідуванні, що він політичний в'язень, не піддані експертизі, не доведені жодні голоси, тому ми вважаємо, що вони (записи - ред.) - фейки. До моменту, поки судом не буде визначено, що це голос тієї чи іншої людини, ми вважаємо, що це фейк", - сказала Луценко.

Як відомо, 18 квітня Олександр Онищенко оприлюднив частину запису розмови нібито з Президентом Петром Порошенком. На записі начебто Порошенко обговорює з Онищенком домовленості з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього і бізнесу.

Читайте також: Ситник про "газову справу": Обвинувачення проти Онищенка готові передати до суду

5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Онищенка. На момент голосування він уже перебував за кордоном.

За даними слідства, Онищенко зі спільниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компаній через псевдобіржі, що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-