Порошенко сподівається, що невдовзі Україну відвідає Нетаньягу

Порошенко сподівається, що невдовзі Україну відвідає Нетаньягу

Укрінформ
Президент Петро Порошенко розраховує, що невдовзі в Україну з офіційним візитом прибуде Прем’єр-міністр Держави Ізраїль Беньямін Нетаньягу.

Про це Глава держави зазначив у вітанні з нагоди 70-річчя незалежності Ізраїлю, опублікованому на сайті Президента.

“Сподіваюся, що невдовзі вітатиму Вас в Україні, а Ваш візит стане ще одним підтвердженням успішних міждержавних відносин”, - зазначив Порошенко у вітанні, адресованому главі ізраїльського уряду.

Президент переконаний, що Україна й Ізраїль досягли взаєморозуміння у більшості сфер двостороннього співробітництва, і висловив сподівання, що відносини між державами мають значні перспективи, особливо, за його словами, у світлі встановлення найближчим часом зони вільної торгівлі.

Також Глава держави привітав з Днем незалежності Президента Ізраїлю Реувена Рівліна.

“Приємно відзначити, що Україні та Ізраїлю, поєднаним спільною історією та міцними міжлюдськими зв’язками, вдалося встановити особливі партнерські міждержавні відносини, що грунтуються на взаємній повазі та довірі", - відзначив Порошенко та додав, що Україна зацікавлена у подальшому розвитку плідного двостороннього співробітництва у різних сферах, що становлять обопільний інтерес.

Читайте також: Порошенко привітав ізраїльський народ із 70-річчям Держави Ізраїль

Незалежність держави Ізраїль проголошено 14 травня 1948 року, на підставі резолюції Генеральної Асамблеї ООН № 181 від 29 листопада 1947 року.

Згідно з Декларацією Незалежності, Ізраїль є єврейською державою. Водночас Ізраїль є багатонаціональною та демократичною державою, де, разом з євреями, рівні права мають усі інші релігійні та етнічні групи: араби-мусульмани, араби-християни, друзи, бедуїни та ін. Зокрема, арабські партії та депутати представлені в Кнесеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-