Логвинський: На сесії ПАРЄ може скластися

Логвинський: На сесії ПАРЄ може скластися "досить цікава ситуація" навколо Ягланда

Укрінформ
На сесії ПАРЄ у квітні може скластися досить цікава ситуація з генсеком Ради Європи Турбйорном Ягландом, який займає досить відверту проросійську позицію.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів народний депутат, заступник голови постійної делегації України в ПАРЄ Георгій Логвинський.

"Думаю, що в квітні може скластися досить цікава ситуація. Він (Ягланд - ред.) займає зараз дуже непросту позицію, фактично під тиском того, що начебто Російська Федерація взагалі не визнаватиме Європейський суд з прав людини – а це обмеження прав громадян. Він пропонує все їй (Росії – ред.) пробачити. Позиція, звичайно, нас не влаштовує", - сказав Логвинський.

Нардеп нагадав, що нещодавно Ягланд направив президенту Путіну вітального листа, який "не відображає реальної ситуації – жодного слова про Крим, жодного слова про законність виборів". "Тому думаю, що це питання також може бути порушене, незважаючи на те, що у нас немає процедури звільнення з посади генерального секретаря. Але й процедури звільнення президента ПАРЄ колись не було. Так що непрості речі можуть бути", - зазначив заступник голови постійної делегації України в ПАРЄ.

Читайте також: Логвинський назвав головну мету Росії в ПАРЄ

Крім того, за його словами, на сесії ПАРЄ, яка розпочнеться 23 квітня, планується доповідь щодо гібридної війни, за результатами розгляду якої буде прийнято резолюцію, і важливо, що це питання порушуватиметься в Парламентській асамблеї, де до цієї війни долучені не лише політичні представники, а й наприклад, працівники секретаріату. І не лише в Раді Європи, а й в інших міжнародних організаціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-