Меркель хоче напряму запитати Путіна про Україну

Меркель хоче напряму запитати Путіна про Україну

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає, що на Росії, як близькому союзнику режиму Асада, лежить частина відповідальності за хімічні атаки в Сирії.

Про це вона заявила в ході прес-конференції після переговорів з прем'єр-міністром Нової Зеландії Ясіндою Ардерн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми знаємо, що стосовно газової атаки в Сирії Росія, як союзник Асада, також несе спільну відповідальність, це не підлягає сумніву", - заявила канцлер.

При цьому вона визнала важливість "знову і знову шукати діалогу з Росією". Меркель розраховує на зустріч з російським президентом Володимиром Путіним в "найближчому майбутньому" з метою обговорити "напряму", у тому числі, ситуацію навколо України.

Читайте також: Берлін хоче залишити "вікно діалогу" з Москвою

Поки що, як повідомив прес-секретар канцлера, вона провела у вівторок уранці телефонну розмову з російським лідером. Сторони обговорили ситуацію в Сирії й обоє висловилися за те, що багаторічний кривавий конфлікт має бути вирішений політичними методами.

Раніше цього ж дня про те, що без Росії не вдасться досягти просування політичного процесу щодо Сирії, заявив глава МЗС ФРН Хайко Маас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-