Ар'єв розповів про скандал в ЄС навколо Nord Stream 2

Ар'єв розповів про скандал в ЄС навколо Nord Stream 2

Укрінформ
В Європі розгоряється скандал навколо "Північного Потоку-2" і російського газового монополіста "Газпрома".

Про це повідомив у Facebook голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв.

"В ЄС розгоряється величезний скандал навколо Північного Потоку і російського газового монополіста. Витік інформації показав що Єврокомісія у змові з Газпромом покривала зловживання", - написав він.

Ар'єв посилається на статтю The Telegraph, в якій зазначається, що найдовше в історії ЄС розслідування показало як контрольований Кремлем енергетичний гігант "Газпром" використовував свою надмірну владу для тиску на слабкі держави у східній Европі, а також для розділу єдиного енергетичного ринку ЕС за допомогою примусової цінової політики.

Голова української делегації в ПАРЄ зазначає, що світова преса про це кілька днів кричить - а наші ЗМІ та експерти наче в рота води набрали, хоча ця тема є стратегічно важливою для України у питанні протидії будівництву "Північного Потоку-2".

Читайте також: Загроза від Nord Stream 2 прямо пропорційна довжині нитки потоку - Семерак

"Розумію, неприємно усвідомлювати що топова європейська мегакорупція на газових схемах не лише існує, а й процвітає. Але така страусяча позиція точно не допоможе відстояти українські інтереси в боротьбі проти корупційної змови Єврокомісії, німецького уряду і Газпрома", - написав він.

За переконанням політика, ця тема має стати однією з топових на ближче майбутнє на всіх рівнях, бо виграти у такого картеля - завдання не з легких

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-