Загроза від Nord Stream 2 прямо пропорційна довжині нитки потоку - Семерак

Загроза від Nord Stream 2 прямо пропорційна довжині нитки потоку - Семерак

Укрінформ
Втрати Європейського Союзу від реалізації проекту "Північний потік-2" (Nord Stream 2) вимірюватимуться не у євро, а у втраті незалежності.

Про це під час Київського безпекового форуму сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проект Nord Stream 2 - це нова загроза для Європейського Союзу. Мені видається, що величина цієї загрози вимірюється прямо пропорційно довжині нитки потоку, наскільки глибоко він проникає у ЄС. Наголошую, що це не економічний вимір. Втрати будуть вимірюватися не у євро, а у втраті незалежності та прихильності до базових цінностей демократії", - сказав Семерак.

Він висловив думку, що світ нині поділився на дві частини: тих, хто намагається "загнати монстра у його географічні координати", та тих, хто підігрує Росії, сподіваючись отримати з цього зиск.

"Та завзятість, із якою Росія намагається реалізувати цей проект, вимагає швидкої та консолідованої відповіді на цей проект. Ми насправді маємо доволі мало часу. Росія показує себе західному світу як терорист номер один. Якщо ми не зупинимо цей проект, вони отримають новий інструмент", - додав міністр.

Як відомо, наприкінці березня компанія Nord Stream 2, засновником і єдиним акціонером якої є "Газпром", отримала дозвіл на прокладання ділянки "Північного потоку-2" у водах виключної економічної зони Німеччини в Балтійському морі. Уряд Фінляндії дозволив будівництво газопроводу у своїй ексклюзивній економічній зоні.

Компанія Nord Stream 2 має намір почати будівництво "Північного потоку-2" у 2018 році і завершити його до кінця 2019 року.

Читайте також: В Україні неприпустима робота компаній, які співпрацюють з Nord Streem 2 - Аваков

5 квітня 2018 року український парламент прийняв постанову "Про Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства про неприпустимість будівництва газопроводу Nord Stream-2 і монополії Російської Федерації на газових ринках світу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-