Рада сьогодні розгляне законопроект щодо безпеки використання ядерної енергії

Рада сьогодні розгляне законопроект щодо безпеки використання ядерної енергії

Укрінформ
Верховна Рада у вівторок, 17 квітня, планує серед іншого розглянути низку законопроектів, якими передбачається внесення змін до деяких законів щодо безпеки використання ядерної енергії, а також законопроект, пов'язаний з соцзахистом громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. 

Про це йдеться в порядку денному Ради, опублікованому на сайті парламенту/

Першим питанням пленарного вівторка заплановано розгляд законопроекту №6230 «Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо виплати грошової компенсації на безоплатне харчування дітей)». Його прийняття дозволить встановити щомісячну грошову допомогу на харчування учнів середніх загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних закладів освіти, студентів коледжів та технікумів (училищ), розташованих на територіях радіоактивного забруднення, а також дітей, які стали інвалідами внаслідок Чорнобильської катастрофи. 

Далі Рада збирається перейти до питань ядерної політики та безпеки. У цьому блоці в першому читанні заплановано розгляд шести тематичних законопроектів.

Зокрема, урядовий проект №7471 «Про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки використання ядерної енергії» направлений на відновлення контролю у сфері використання ядерної енергії шляхом перегляду норм щодо порядку видачі, переоформлення та анулювання ліцензій на провадження господарської діяльності, а також проведення контролю за додержанням ліцензіатами вимог ліцензійних умов у цій сфері. 

Після цього парламентарії планують включити до порядку денного законопроекти №8175 «Про внесення зміни до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України», №8225 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення управління об'єктами державної власності», а також президентського законопроекту №8197 «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв'язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів" щодо виконання Конвенції Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та обслуговування під час футбольних матчів та інших спортивних заходів. 

Читайте також: Уряд закликатиме парламент ухвалити трирічну бюджетну резолюцію

Наступним блоком у порядку денному передбачено розгляд питань екологічної політики. Передусім, у першому читанні заплановано схвалення урядового законопроекту №6624 «Про внесення змін до Загальнодержавної програми зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему». Реалізація зазначеного закону розрахована до 2020 року, а бюджетне фінансування при цьому передбачається у сумі 4 млрд 36,36 млн грн. Разом з тим, у цьому блоці питань парламент розгляне проект №7229 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення додаткових гарантій збереження лісів», ініційованого групою народних депутатів на чолі з представником Президента у ВР, народним депутатом Іриною Луценко. 

Окрім того, депутати мають намір ухвалили постанову №6586 «Про затвердження голови та складу Національної комісії з радіаційного захисту населення України». До складу цієї комісії пропонується включити 33 народних депутати, а головою обрати голову підкомітету з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища Комітету ВР з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Івана Рибака. 

На перше читання винесено урядовий законопроект №6350 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування», згідно з яким одному з усиновлювачів пропонується надати право на одноразову оплачувану відпустку тривалістю 56 календарних днів. При всиновленні двох і більше дітей вона становитиме 70 днів. 

Також Рада розгляне законопроекти №6534, 6534-1 і 6534-д «Про внесення змін до статті 133 Податкового кодексу України (щодо забезпечення внесення пенсійних фондів до Реєстру неприбуткових установ та організацій)». 

У вівторок парламентарії також збираються розглянути у першому читанні законопроект № 8114 «Про внесення зміни до Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів». Метою законопроекту є протидія ворожій пропаганді завдяки підвищенню рівня доступності жителів підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей до вітчизняних періодичних друкованих видань. Задля цього на Донбасі заплановано встановити мінімальну оплату за надання послуг із приймання та доставки преси за передплатою. 

Наприкінці засідання народні депутати планують ухвалити постанову №8113 «Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області, зміну і встановлення меж Сватівського та Троїцького районів Луганської області». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-