Горбулін: Біля Кремля треба ходити в бахілах, як біля ліжка смертельно хворого

Горбулін: Біля Кремля треба ходити в бахілах, як біля ліжка смертельно хворого

Укрінформ
Радник Президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін вважає, що президент РФ Володимир Путін програє не лише Заходу, а на всіх геополітичних майданчиках, де веде свою гру.

Про це він сказав під час 11-го Київського Безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Немає сумніву в тому, що на більшості майданчиків, на яких сьогодні веде свою геополітичну гру Москва, вона програє», - сказав Горбулін.

Він зауважив, що Кремль може ще довго маніпулювати своїми партнерами і союзниками, однак 2014 рік відкрив очі на Кремль не тільки Україні, а й на пострадянському просторі. У Путіна навряд чи залишились надто довірливі партнери.

Однак, на думку Горбуліна, на даний час у «сателітів Росії немає гідної альтернативи відносинам, які їм пропонує Москва».

За словами Горбуліна, після перемоги Путіна на президентських виборах путінська Росія приречена на протистояння із Заходом і на неминучість програшу Російської Федерації у цьому протистоянні.

Читайте також: Путін запустив провальну для Росії гонку озброєнь зі США - Горбулін

Горбулін також зауважив, що Росія приречена на Путіна, зокрема, через симптом страху, 76 відсотків підтримки - це «симптом страху, і справа не в тому, що вибори контрольовані, джерело страху росіян всередині, а не зовні, бо все в РФ тримається на Путіні».

За словами Горбуліна, Росію скував страх втрати стабільності, й росіяни вважають, що Путін - це стабільність. «Дискусія і демократія в Росії неможлива, біля Кремля треба ходити в бахілах, як біля ліжка смертельно хворого», - наголосив Горбулін.

За його словами, наразі Росія закрита від світу, і в арсеналі Кремля «є страх для внутрішнього користування і страх на експорт, і цей нинішній стан цілком влаштовує Путіна. За його словами, це єдина модель виживання для режиму Путіна, бо конфронтація із Заходом дозволяє Кремлю виступати від імені всього російського народу.

Водночас Горбулін зауважив, що і поведінка Заходу інколи допомагає Путіну «зберегти обличчя, ця гра наповнює Кремль ейфорією та відчуттям вседозволеності».

Горбулін переконаний, що в Москві готові до нової холодної війни і «виторговують собі лише комфортні умови для перебування у бункері».

Водночас він зазначив, що останні дії й рішення, які спостерігаються у Вашингтоні та Лондоні, дають підстави сподіватися, що на Заході мають «альтернативний сценарій майбутнього, і що комфортної самоізоляції для Путіна світові столиці не готують», наголосив Горбулін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-