Україна має ухвалити закони для протидії гібридним загрозам РФ - Порошенко

Україна має ухвалити закони для протидії гібридним загрозам РФ - Порошенко

Укрінформ
Україна і світ мають зміцнювати стійкість до російських гібридних загроз, а наша держава за прикладом інших країн має створити законодавчі запобіжники для протидії їм.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у виступі на XI Київському безпековому форумі, організованому Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», повідомляє прес-служба глави держави.

"Зміцнення стійкості проти російських гібридних загроз. Ми повинні переосмислити наші підходи до гібридної безпеки, до фейкових новин і пропаганди», - сказав Порошенко.

Він зазначив, що це ті сфери, в яких російський потенціал є набагато більшим, ніж в Україні, Сполучених Штатах Америки, у Канаді, Франції, Німеччині.

Читайте також: Порошенко закликає Євросоюз синхронізувати антиросійські санкції зі США

У цьому контексті глава держави зауважив, що свідчення засновника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга в Конгресі США виявили, наскільки вразливими є наші суспільства перед обличчям тривалого потоку фейкових новин, які ще й підсилюються соціальними платформами.

"Наголошую, що цифрова ера вимагає від нас взяти на озброєння нові і ефективні законодавчі запобіжники заради захисту досягнень вільного вибору наших суспільств, водночас забезпечивши делікатний баланс між демократичними свободами та вимогами кібербезпеки», - сказав Порошенко.

Як акцентував глава держави, недарма навіть у таких розвинених демократіях, як Німеччина і Франція, або впроваджено, або зараз впроваджують зміни до законодавства такого типу.

"Це маємо зробити й ми", - переконаний Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-