Клімкін закликає європейських політиків не їхати на ЧС з футболу до Росії

Клімкін закликає європейських політиків не їхати на ЧС з футболу до Росії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликає європейських політиків відмовитись від відвідання чемпіонату світу з футболу влітку в Росії.

Про це йдеться в повідомленні міністерства закордонних справ у Facebook.

«Я закликаю європейських політиків до політичного бойкоту чемпіонату світу з футболу у Росії», - сказав Клімкін у коментарі німецькому виданню RP ONLINE. «Ми повинні надіслати Кремлю чіткий сигнал, що таку брутальну поведінку не можна терпіти. Кремль повинен відчути це», - наголосив він.

Щодо спортивного бойкоту, Клімкін вважає, що рішення стосовно цього - в руках національних футбольних спілок.

За словами міністра, світова спільнота повинна, «з огляду на численні злочини Росії проти людства», адекватно реагувати на російську політику.

Читайте також: Українська діаспора закликає бойкотувати ЧС-2018 у Росії

Клімкін підкреслив, що існуючі санкції проти Москви зіграли важливу роль, «аби поставити Кремль на місце».

«Втім російське керівництво не припинило своєї агресивної політики і надалі порушує міжнародне право, здійснюючи справжню війну проти демократичного суспільства, навіть на території Альянсу: отруєння, хакерські атаки, поширення фейкових новин... Настав час реагувати на ці та інші напади Кремля новими засобами», - зазначив голова МЗС.

Як повідомлялося, Велика Британія оголосила про бойкот проведення чемпіонату світу з футболу в Росії цього літа. Відповідна кампанія з бойкоту Кубка світу на російській території нині активно триває у Європі, що набуло особливої актуальності після застосування Росією бойової отруйної речовини у британському Солсбері.

Міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон порівняв чемпіонат світу з футболу у Росії із проведенням нацистською Німеччиною олімпійських ігор 1936 року у Берліні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-