Адвокати Януковича поїхали до РФ домовлятися зі свідками

Адвокати Януковича поїхали до РФ домовлятися зі свідками

Укрінформ
Адвокати екс-президента Віктора Януковича не прибули на судове засідання до Оболонського райсуду через необхідність налагодити особисто виклик свідків з РФ у справі держзради Януковича.

Про це в прямому ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив адвокат Віталій Сердюк.

"Наразі ми вимушені перебувати за кордоном України на території Російської Федерації. Перебуваємо тут тому, що суд на нас вирішив покласти функції листоноші та функції мін'юсту, які й мають здійснювати виклик свідків. Ми бачимо, що суд не зацікавлений у заслуховуванні наших свідків і робить усе для того, щоб такі допити не відбулися", - заявив він.

Сердюк також укотре нагадав, що сторона захисту наполягає на допиті свідків з РФ шляхом надання міжнародної правової допомоги і, відповідно, із залученням представників місцевого суду в Російській Федерації.

Водночас прокурор Руслан Кравченко заявив, що сторона захисту цілеспрямовано зриває судовий процес: "Сторона захисту тільки зриває судові засідання, тільки говорить, що свідки готові, але не забезпечує явку цих свідків, і ми не допитуємо всіх цих свідків".

Прокурор також зазначив, що він подав клопотання до суду зі скаргою на сторону захисту щодо порушень прав на захист і порушення адвокатської етики.

Раніше головуючий суддя Владислав Дев'ятко зауважив, що адвокати Януковича пропустили вже 13 судових засідань.

11 квітня суд переніс допит свідків сторони захисту у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича на 18 квітня - адвокати не з'явились на чергове судове засідання у повному складі.

Читайте також: Справа Януковича: адвокати вкотре не з'явилися на суд

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-