Президент нагородив сенатора США Портмана орденом «За заслуги»

Президент нагородив сенатора США Портмана орденом «За заслуги»

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко нагородив сенатора Сполучених Штатів Америки Роберта Портмана орденом «За заслуги» III ступеня.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Високу нагороду «за вагомий особистий внесок у зміцнення українсько-американського міждержавного співробітництва, відстоювання державного суверенітету і територіальної цілісності України» Глава держави вручив Роберту Портману під час зустрічі, яка відбулася в Адміністрації Президента.

Читайте також: Жебрівський обговорив із сенатором США Портманом ситуацію на Донеччині

Президент висловив вдячність за тверду двопартійну підтримку України з боку Сенату США та активну і послідовну роботу на цьому напрямі Сенатського українського Кокусу, співголовою якого є Сенатор Портман.

Петро Порошенко відзначив особисті зусилля Роберта Портмана у питаннях надання Україні військової допомоги, зокрема оборонних озброєнь, а також запровадження санкцій у зв'язку з агресивними діями Росії.

Читайте також: Порошенко роз'яснив ситуацію із американськими патрульними катерами Island

Під час зустрічі було обговорено ситуацію на Донбасі та рішуче засуджено триваючі порушення з боку озброєних та контрольованих Росією бойовиків режиму припинення вогню з нагоди Великодніх свят.

Було підкреслено необхідність збереження санкційного тиску на Росію з метою припинення збройних провокацій і ескалації напруженості та забезпечення належного виконання Мінських домовленостей.

Петро Порошенко відзначив важливість продовження скоординованих міжнародних зусиль з метою розгортання ефективної миротворчої місії ООН на Донбасі.

Окрему увагу було надано зміцненню енергетичної солідарності між сторонами та у цьому контексті наголошено на небезпеці проекту «Північний потік – 2».

Петро Порошенко та Роберт Портман також обговорили актуальні питання реалізації реформ в Україні. Глава держави поінформував американську сторону про досягнутий прогрес у цій сфері та заплановані подальші кроки, зокрема у контексті ухвалення Закону про національну безпеку та продовження боротьби з корупцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-