Порошенко роз'яснив ситуацію із американськими патрульними катерами Island

Порошенко роз'яснив ситуацію із американськими патрульними катерами Island

Фото
Укрінформ
На початку травня до України прибуде група фахівців берегової охорони США для деталізації і, як очікується, підписання контракту про передачу Україні двох патрульних катерів типу Island.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на церемонії вручення сертифікатів водного та автомобільного транспорту Національній поліції України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З огляду на низку некоректних публікацій у ЗМІ та соціальних мережах я хотів би скористатися нагодою і поінформувати громадськість про ситуацію з американськими патрульними катерами типу Island. "Зрадофіли" напустили стільки туману, хоча тут, на мою думку, все гранично ясно. Міністерство оборони проходить внутрішньодержавні процедури, завершення і погодження проекту контракту, який ми отримали від американської сторони. Заздалегідь заплановано, що на початку травня до України прибуде група фахівців берегової охорони США для остаточної деталізації і, я сподіваюсь, підписання зазначеного контракту", - сказав Порошенко.

Читайте також: ВМС України отримають від США патрульні катери Island

Він додав, що за попередніми умовами передбачена безкоштовна передача зазначених катерів, а підготовка, дообладнання і транспортування будуть здійснюватися за кошти українського бюджету.

"Там сума буде попередньо більше 10 млн доларів. Але одночасно хочу поінформувати, що з самого початку було прийнято рішення про доцільність укладання зазначеного контракту", - акцентував Порошенко.

Церемонія вручення сертифікатів водного та автомобільного транспорту Нацполіції/ Фото Михайла Палінчака

Він також повідомив, що кілька тижнів тому відібрана група із 36 військових моряків, які успішно складають іспити і найближчим часом поїдуть на навчання до Балтімора (США). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-