Жебрівський обговорив із сенатором США Портманом ситуацію на Донеччині

Жебрівський обговорив із сенатором США Портманом ситуацію на Донеччині

Укрінформ
Голова Донецької військово-цивільної обласної  адміністрації Павло Жебрівський обговорив із делегацією США на чолі з сенатором Робертом Портманом безпекову і гуманітарну ситуацію на Донеччині.

Про це глава області повідомив у Facebook.

"Зустрівся з делегацією США на чолі з сенатором Сенату США Робертом Портманом та Марі Йованович, Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні. Говорили, в основному, про безпекову складову в області, а також гуманітарну ситуацію", - написав Жебрівський.

Він зазначив, що ініціатива Президента України Петра Порошенка щодо введення на окуповану територію миротворчих військ (так званих "блакитних шоломів") зможе бути реалізована лише за підтримки міжнародної спільноти, зокрема і США – "усі разом маємо примусити Путіна виконати міжнародні зобов’язання та примусити його до миру".

За словами керівника області, сенатор Портман не вперше в Україні, тому добре знає, що тут відбувається. "Подякував йому за підтримку нашої країни та лобіювання (у найкращому розумінні цього слова) її інтересів у Сенаті США", - написав Жебрівський.

Він також розповів, що під час спілкування торкалися  й економічних проблем, зокрема, проблеми інвестування в економіку області.

Читайте також: Німеччина допоможе у відбудові зруйнованої інфраструктури Донеччини – Жебрівський

"Запевнив пана Портмана, що захист іноземних інвестицій розглядаю як свої особисті зобов’язання та відповідальність. Обговорили з Робертом Портменом можливість ознайомчого приїзду на Донеччину бізнесменів зі штату Огайо, структура економіки якого подібна до економіки Донецької області", - уточнив Жебрівський.

 У свою чергу американський сенатор зазначив, що "Україна має усі шанси бути успішною, тут є традиції, промисловість, величезний людський потенціал".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-