Ситник просить не спекулювати на справі Холодницького

Ситник просить не спекулювати на справі Холодницького

Укрінформ
Директор НАБУ Артем Ситник заявляє, що в очолюваного ним відомства немає конфлікту зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Це він зазначив під час виступу у Верховній Раді, передає Укрінформ. "Ніякого конфлікту між НАБУ і САП немає. Є кримінальне провадження. Не потрібно спекулювати на цьому процесі", - сказав він.

Ситник додав, що у березні поточного року до суду було направлено вдвічі більше обвинувальних актів, ніж протягом попередніх двох місяців. Загалом у судах уже слухається понад 100 кримінальних справ.

Як повідомляв Укрінформ, САП виявила прослуховування в кабінеті керівника Антикорупційної прокуратури Назара Холодницкого. Зазначалося, що займалися прослуховуванням НАБУ і ГПУ. 

22 березня Холодницький підтвердив прослуховування в своєму кабінеті. Пізніше Луценко заявив, що ГПУ разом з НАБУ дійсно проводять розслідування стосовно співробітників САП, в тому числі Холодницького.

Читайте також: Холодницький заявляє, що неодноразово попереджав Ситника про "зливи" із САП

За словами директора НАБУ Артема Ситника, розслідування щодо Холодницького почали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництвом САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова. У зв'язку з цим в кабінеті Холодницького був встановлений прослуховуючий пристрій.

ГПУ і НАБУ направили до дисциплінарної комісії прокурорів скарги на Холодницького про вчинення дисциплінарних проступків. Холодницький пізніше заявив, що не ознайомлений зі скаргою, яку на нього подали ГПУ і НАБУ, однак він буде наполягати на публічності розгляду справи і на оприлюдненні всіх матеріалів. 

Генпрокурор Юрій Луценко звернувся до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів щодо розгляду питання зняття Холодницького з посади його заступника та керівника САП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-