Справа Януковича: суд не проситиме РФ допомоги з допитом Азарова та Захарченка

Справа Януковича: суд не проситиме РФ допомоги з допитом Азарова та Захарченка

Укрінформ
Оболонський райсуд Києва не звертатиметься до Росії за допомогою в організації допиту свідків з боку захисту в рамках розгляду справи про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

Про це заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд дозволив вам провести допит даних свідків (Азарова, Захарченка Клюєва та інших. - ред.) по відеозв'язку без залучення компетентних органів РФ, враховуючи суть обвинувачення у даній кримінальній справі", - сказав Дев'ятко.

Водночас адвокат Віталій Сердюк заперечував проти цих слів судді.

Дев'ятко також зазначив, що у четвер суд планує допитати як свідків експертів Доленківську та Аванісян, свідка Кобилинського, "а також інших свідків, якщо ви (адвокати - ред.) забезпечити їхнє прибуття у судове засідання".

Він також зазначив, що допит екс-начальника Генштабу ЗСУ Юрія Ільїна як свідка суд зможе провести 18 квітня.

"Водночас судові дебати у нас відбудуться 25 та 26 квітня", - уточнив Дев'ятко.

Також головуючий суддя підкреслив, що суд "нікуди не поспішає" щодо розгляду цієї справи.

"На даний час існує 11 судових засідань, на які не з'явилася сторона захисту. А з приводу ваших відряджень, то ви їх підписуєте собі самі, тому, шановна сторона захисту, ви маєте всі можливості, враховуючи, що суд за місяць узгоджує всі дати судових засідань, планувати свої відрядження поміж тими датами, на які призначено засідання", - підкреслив Дев'ятко.

Наступне засідання відбудеться 5 квітня о 10:00.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні 4 квітня суд продовжив допит свідків з боку захисту. Зокрема, суд допитав кримчанина Валерія Луговського в режимі відеозв'язку.

Читайте також: Держзрада Януковича: суд допитав "антимайданівця" з Криму

29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження стосовно Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-