Варшава обурена через спалення польського прапора у Києві

Варшава обурена через спалення польського прапора у Києві

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Польщі викликало заступника посла України у Польщі, якому вручили ноту протесту у зв'язку зі спаленням польського прапора біля посольства РП у Києві.

Про це йдеться у заяві МЗС Польщі, опублікованій на сайті посольства країни.

"У зв'язку з маніфестацією 2 квітня перед Посольством Республіки Польща у Києві, в ході якої був спалений польський прапор, до Міністерства закордонних справ Республіки Польща був викликаний заступник посла України у Польщі, якому вручено нота протесту", - йдеться у заяві. 

МЗС Польщі висловило обурення з приводу демонстративної поведінки протестувальників і відсутньої відповідної реакції з боку українських охоронців будинку. Представник посольства України запевнив, що українська влада засудила цей ганебний вчинок, поінформував про заходи, проведені компетентними службами, які повинні сприяти швидкому встановленню і відповідному покаранню його виконавців.

Особливу стурбованість МЗС Польщі викликає той факт, що на території України за кілька останніх тижнів це вже не перший інцидент антипольського спрямування.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 2 квітня, близько 14-ї години кілька осіб спалили польський прапор біля дипустанови, після чого втекли з місця злочину.

Читайте також: Клімкін рішуче засуджує спалення польського прапора у Києві

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін рішуче засудив цю провокаційну акцію. 

20 березня депутат польського Сейму, лідер ультранаціоналістичної партії "Рух народовий" Роберт Вінніцкі під час акції біля посольства України у Варшаві став ногами на червоно-чорний прапор УПА, назвавши його "бандерівською ганчіркою", і виклав відповідне фото на своїй сторінці у Facebook.

Депутат написав, що акція стала відповіддю на марш націоналістів у Львові, а крім "Руху народового" до неї долучилися представники націоналістичних організацій "Національно-радикальний табір" і "Всепольська молодь".

Наприкінці акції націоналісти спалили портрети лідерів УПА Степана Бандери і Романа Шухевича. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-