Комітет Ради висловив недовіру Супрун

Комітет Ради висловив недовіру Супрун

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я підтримав звернення до Кабміну щодо звільнення в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун із займаної посади.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова Комітету Ольга Богомолець.

"Щойно Комітет ВР з питань охорони здоров’я більшістю голосів схвалив проект Постанови Верховної Ради України №5642 про звернення до Кабміну щодо звільнення з посади в.о. міністра охорони здоров’я та висловив їй недовіру", - зазначила Богомолець.

За її словами, у проекті постанови причиною вказано гостру суспільну напругу, яка виникла у зв’язку зі зривом програми державних закупівель ліків у 2016 році, що має ознаки службової недбалості.

Читайте також: Закарпатська облрада проголосувала звернення щодо недовіри Супрун

"Я підтримала проект постанови, але хочу зауважити, що приводів для звільнення — набагато більше, і треба розібратися, що стало причиною катастрофи в медицині — професійна непридатність в.о. міністра чи свідома урядова політика, адже роботу уряду в частині охорони здоров’я також було визнано Комітетом незадовільною", - додала Богомолець.

Співавторами проекту постанови є співголова фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул і депутат від Опоблоку Ігор Шурма.

Сьогодні МОЗ прозвітувало перед Комітетом з питань охорони здоров’я.

Про це повідомляється на сторінці Міністерства охорони здоров'я у мережі Facebook.

"2017 рік став роком початку системних і довгоочікуваних змін у сфері охорони здоров’я: прийнято Закон України № 2168-VIII “Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення", який впроваджує національне медичне страхування - оплату державою медичних послуг, які були надані конкретному пацієнту. Уряд затвердив план заходів з реалізації Концепції реформи фінансування системи охорони здоров'я на період до 2020 року (розпорядження Кабінету міністрів України від 15 листопада 2017 р. № 821) ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом року було створено електронну систему охорони здоров’я, переглянуті уніфіковані клінічні протоколи для переліку найбільш поширених медичних станів, спрощено вимоги до ведення паперової звітності в закладах охорони здоров’я.

Також у 2017 році схвалено Стратегію забезпечення сталої відповіді на епідемії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу на період до 2020 року, удосконалено якість епідеміологічного нагляду, введено сучасні інструменти реагування на надзвичайні події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-