ГПУ хоче взяти зразок голосу Холодницького з публічних виступів

ГПУ хоче взяти зразок голосу Холодницького з публічних виступів

Укрінформ
Слідчий у справі керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького візьме зразок його голосу з публічних виступів.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу керівник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Володимир Гуцуляк.

"Ми тепер змушені оглядати публічні виступи Назара Холодницького і направляти їх на експертизу для порівняння голосу на плівках", - сказав він.

Як повідомлялося, керівник САП після допиту у ГПУ у вівторок заявив журналістам, що відмовився надати слідчим зразок свого голосу. Холодницький пояснив це тим, що не може розраховувати на об'єктивне розслідування, оскільки Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ, який розслідує кримінальне провадження щодо нього, очолює Володимир Гуцуляк, який є фігурантом кримінальної справи НАБУ і САП.

Холодницький зазначив, що чекає на рішення генпрокурора про зміну слідчих, прокурорів і Департаменту, який розслідує провадження щодо нього.

Читайте також: Процесуальне керівництво у справі Холодницького передали Генінспекції ГПУ

Пізніше у коментарі Укрінформу Гуцуляк повідомив, що процесуальне керівництво у справі щодо керівника САП здійснюватиме Генеральна інспекція ГПУ. Відповідну постанову нещодавно підписав глава відомства. Водночас розслідувати справу продовжуватиме слідчий цього Департаменту. Гуцуляк запевнив, що не має впливу на нього, оскільки той підпорядковується начальнику слідчого підрозділу.

ГПУ розслідує кримінальне провадження щодо Холодницького за ст. 384 ККУ (примушення свідка надавати показання) та ст. 387 ККУ (розголошення даних досудового розслідування).

У березні поточного року в кабінеті керівника САП виявили прослуховуючий засіб. Згодом з'ясувалося, що він був встановлений за рішенням суду у рамках розслідування спільної  кримінальної справи ГПУ і НАБУ щодо керівника САП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-