Парубій задекларував майже 300 тисяч зарплати за рік

Парубій задекларував майже 300 тисяч зарплати за рік

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій задекларував за 2017 рік 288 721 грн доходу від зарплати, а також 340 тисяч гривень та 30,6 тис. доларів США готівкових коштів.

Ці дані містяться в його щорічній декларації, опублікованій в Єдиному державному реєстрі декларацій.

Глава парламенту також задекларував готельний номер площею 50 кв. м, який він орендує в ДП "Готельний комплекс "Київ" Управління справами Апарату Верховної Ради України, та квартиру площею 92,1 кв. м у Львові, право власності на які він набув у грудні 2017 року.

Водночас у себе на сторінці у Facebook Парубій наголосив, що ця квартира не новопридбана, а та, в якій він вже багато років проживав із родиною.

"Завжди бракувало часу щоб документально впорядкувати майнові справи. Але минулого року, після того як інформація з моєї декларації була некоректно потрактована, вирішив таки навести лад у документах. Тому разом з родиною вирішили оформити кожну квартиру як окрему, та відповідно я переоформив своє право власності на квартиру. Це відбулося шляхом дарування від моїх близьких родичів, про що зазначено в моїй декларації", - підкреслив голова ВР.

Зокрема, як і у декларації минулого року, зазначив Парубій, його дружині належить земельна ділянка у Львівській області площею 11 соток із будиночком на ній загальною площею 32 кв. м, а також квартира у Львові площею 21,6 кв. м.

"Також я задекларував родинну квартиру у Львові площею 41,58 кв. м, в якій хоч і не проживаю і не володію, але був там зареєстрований. У цій квартирі я не маю жодної частки власності, більше того – станом на зараз я уже виписаний з цієї квартири. Виконав свій громадянський обов'язок: заповнив електронну декларацію та задекларував своє майно та доходи за 2017 рік", - зазначив спікер.

Читайте також: Гройсман задекларував 17,1 мільйона доходів за минулий рік

Окрім того у власності Парубія і його дружини, як і у минулому році, перебувають два автомобілі марки Suzuki SX4 (2013 року випуску) та Peugeot 508 (2014 року випуску).

Як повідомлялось, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій задекларував за 2016 рік 280 тисяч гривень і 28,5 тисячі доларів готівкових коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-