У НАБУ запевнили, що співпраця із САП триває попри ситуацію з Холодницьким

У НАБУ запевнили, що співпраця із САП триває попри ситуацію з Холодницьким

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро продовжують співпрацю зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, незважаючи на звинувачення очільника САП Назара Холодницького в дисциплінарних проступках.

Про це йдеться у повідомленні в прес-службі НАБУ.

"Підкреслюємо, що виявлені ознаки ймовірних дисциплінарних проступків та порушень у діях керівника САП жодним чином не характеризують роботу очолюваного ним органу. Відтак, наголошуємо, що ситуація, яка склалася навколо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, не зупиняє співпрацю детективів з процесуальними керівниками у кримінальних провадженнях, які розслідує НАБУ", - заявили у Нацбюро.

У відомстві нагадали, що наразі у роботі детективів НАБУ перебуває близько 500 справ, процесуальне керівництво в яких здійснюється прокурорами САП.

Читайте також: Ситник натякає, що конкурс на очільника САП організувати нескладно

Як поінформували у НАБУ, детективи Нацбюро у складі спільної зі слідчими Генпрокуратури групи певний період здійснювали слідчі дії у рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого ГПУ за фактами ймовірного вчинення правопорушень керівником САП.

"З огляду на дані, отримані в результаті санкціонованих судом негласних слідчих дій, існують підстави вважати, що в діях керівника САП можуть вбачатися ознаки для притягнення його до кримінальної та дисциплінарної відповідальності", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ наголосили, що питання притягнення очільника САП до кримінальної відповідальності належить до сфери компетенції Генпрокуратури як органу досудового слідства у цьому кримінальному провадженні. 

Як повідомлялося, глави ГПУ і НАБУ направили до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) дисциплінарні скарги про вчинення керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким дисциплінарних проступків.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у скарзі просить звільнити свого заступника - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. 

Керівник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк повідомив Укрінформу, що його підрозділ уже півроку розслідує кримінальну справу, у якій фігурує керівник САП Назар Холодницький. 

Директор НАБУ Артем Ситник 30 березня заявив, що розслідування щодо Холодницького ініціювали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництва САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова. 

Раніше Холодницький підтвердив інформацію про виявлення у своєму кабінеті пристрою, схожого на пристрій для прихованого прослуховування. Він також заявив, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-