Ситник натякає, що конкурс на очільника САП організувати нескладно

Ситник натякає, що конкурс на очільника САП організувати нескладно

Укрінформ
У разі оголошення конкурсу на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) міжнародні партнери не допустять фальсифікації результатів.

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

Ситник зазначив, що існують дві комісії, які займаються відбором кадрів до САП. Одна відбирає на адміністративні, керівні посади і складається з одинадцяти осіб: сім представників Верховної Ради і чотири Ради прокурорів. Друга комісія відбирає співробітників САП.

"Комісія з керівних кадрів вже була створена і діє. Можливо, у деяких її членів змінився статус, тоді їх треба переобрати. Але вона працює, і усі умови для оголошення конкурсу є", - розповів директор НАБУ.

В той же час, за його словами, прогнозувати терміни, якість і кількість кандидатів на пост головного антикорупційного прокурора досить складно.

"Але я думаю, що і суспільство, і міжнародні партнери дуже чітко навчилися моніторити ситуацію і не давати приймати "каламутні" рішення", - додав Ситник.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив слідчі дії НАБУ і ГПУ відносно керівника САП Назара Холодницького. При цьому генпрокурор відмовився коментувати результати слідчих дій.

Як повідомлялося, 20 березня в робочому кабінеті глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького виявили приховані засоби прослуховування. Пізніше ЗМІ повідомили про те, що кабінет антикорупційного прокурора Назара Холодницького прослуховувало НАБУ з відома генерального прокурора.

Читайте також: Холодницький прийде на допит у ГПУ 3 квітня

Пізніше Ситник розповів про зміст записів з кабінету Холодницького. Зокрема він заявив, що під час прослуховування кабінету Холодницького була зафіксавана інформацію про тиск на певних посадовців для прийняття ними певних рішень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-