Луценко не керуватиме САП в разі усунення Холодницького - Ситник

Луценко не керуватиме САП в разі усунення Холодницького - Ситник

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко не керуватиме САП у разі усунення з посади Назара Холодницького, оскільки у нього немає відповідних повноважень.

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

"Не зможе Луценко встановити контроль над процесами в САП. У нього немає для цього повноважень. У керівника САП є двоє заступників. Перший зам на період проведення конкурсу на посаду керівника виконуватиме його обов'язки. Я не бачу тут проблеми", - розповів директор НАБУ.

Він зазначив, що згідно з Кримінальним кодексом, офіційних повноважень по відношенню до якоїсь справи у керівника Генеральної прокуратури дуже мало. Єдині повноваження, які будуть у генерального прокурора на період проведення нового конкурсу на посаду антикорупційного прокурора, - це призначення конкретного прокурора у справі з числа прокурорів САП.

"Генпрокурор не може його не призначити: це формальна адміністративна дія, яка їм здійснюється. Усі інші рішення у справі вже приймає сам призначений прокурор", - зазначив Ситник.

Читайте також: Розслідування проти Холодницького почали через справу Труханова - НАБУ

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив слідчі дії НАБУ і ГПУ відносно керівника САП Назара Холодницького. При цьому генпрокурор відмовився коментувати результати слідчих дій.

Як повідомлялося, 20 березня на поверхні акваріума у робочому кабінеті глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького виявили приховані засоби прослуховування. Пізніше ЗМІ повідомили про те, що кабінет антикорупційного прокурора Назара  Холодницького прослуховувало НАБУ з відома генерального прокурора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-