Розслідування проти Холодницького почали через справу Труханова - НАБУ

Розслідування проти Холодницького почали через справу Труханова - НАБУ

Укрінформ
Розслідування щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького ініціювали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництва САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

За його словами, слідчим НАБУ періодично надходила інформація про деякі "дивні і непояснювані" дії керівника САП і окремих прокурорів.

"Обрана ним лінія поведінки довгий час негативно позначалася на ефективності наших розслідувань і подальшої судової перспективи низки справ... Чим активніше ми розслідували, тим більше тривожних сигналів нам надходило", - сказав Ситник.

Він зазначив, що у НАБУ довгий час не було доказів проти Холодницького, але в одній із справ вдалося отримати "конкретну інформацію, яка підтвердила найгірші підозри".

"У справі про розкрадання в одеській мерії. Так от, ми отримали інформацію і зрозуміли, що пускати ситуацію на самотік неприпустимо", - повідомив Ситник.

За його словами, зареєстрували провадження працівники Генеральної прокуратури, оскільки наглядовим прокурором НАБУ є саме Холодницький.

"На певному етапі колеги з Генеральної прокуратури запропонували нам об'єднати зусилля, щоб отримати докази. Ми погодилися, розуміючи, що в даному випадку таке співробітництво є необхідним і обгрунтованим. Якбими закрили очі на відомі нам факти, то стали б співучасниками незаконних дій", - заявив директор Нацбюро.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 30 березня у соцмережі повідомив, що подав скаргу до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП), в якій просить звільнити свого заступника - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Читайте також: Скарга на Холодницького: Луценко уточнив, що просить звільнити главу САП

Раніше у коментарі Укрінформу Холодницький підтвердив інформацію про виявлення у своєму кабінеті пристрою, схожого на пристрій для прихованого прослуховування.

Він також заявив, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього.

Керівник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк повідомив Укрінформу, що його підрозділ уже півроку розслідує кримінальну справу, у якій фігурує керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-