Геращенко пояснила, чому важливе приєднання Путіна до

Геращенко пояснила, чому важливе приєднання Путіна до "нормандської заяви"

Укрінформ
Підтримка президентом РФ Володимиром Путіним спільної заяви лідерів країн "нормандської четвірки" щодо "великоднього перемир’я" на Донбасі покладає на нього відповідальність за дотримання тиші.

Про це написала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Чому важливо, що Путін доєднався до заяви "нормандської четвірки" на підтримку перемир’я? По- перше, саме від нього залежать дії бойовиків, тиша чи загострення на фронті. Звернувся Путін до сателітів звільнити заручників - й відбулося звільнення, яке до того бойовики два роки блокували", - зазначила парламентарій.

Вона також підкреслила, що "публічна заява означає і відповідальність за дотримання тиші".

"Якщо режим тиші буде порушено бойовиками, це означатиме відповідальність окупаційного режиму і російського президента, який публічно підтримав перемир'я. Й перед лідерами "нормандського формату" теж", - зауважила Геращенко.

Разом з тим вона скептично висловилася щодо того, чи вірить у дотримання проголошеного тринадцятого за рахунком перемир’я, але наголосила, що хочеться сподіватися на зниження агресії і обстрілів.

Читайте також: "Нормандська четвірка" обговорить реалізацію Мінських угод у найближчі місяці

Як повідомлялося, 26 березня у Мінську Тристороння контактна група щодо Донбасу підтвердила намір встановити "всеосяжне, стійке і необмежене припинення вогню", починаючи з 30 березня 2018 року 00:01 (за київським часом)".

У четвер на сайті Президента України з’явилася спільна заява лідерів країн "нормандської четвірки" щодо підтвердження відданості Мінським угодам. У заяві також вітається домовленість щодо поновлення з 30 березня режиму припинення вогню з нагоди Великодніх свят.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-