Апеляційний суд залишив Савченко під вартою

Апеляційний суд залишив Савченко під вартою

Оновлено
Укрінформ
Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Шевченківського райсуду столиці про обрання народному депутату Надії Савченко запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Ігор Паленик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В іншій частині ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду Києва від 23 березня 2018 року, якою задоволено клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах другого відділу першого управління Головного слідчого управління СБУ... та застосовано до підозрюваної Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у межах терміну досудового розслідування до 20 травня 2018 року, залишити без задоволення", - зазначив суддя.

За його словами, це рішення суду оскарженню не підлягає.

У ході розгляду апеляції представники захисту депутата заявляли клопотання про скасування ухвали суду першої інстанції і просили відмовити прокуратурі в обранні Савченко запобіжного заходу у вигляді арешту.

Крім того, про готовність взяти Савченко на поруки заявив Герой України Степан Хмара.

Водночас представники держобвинувачення виступали проти задоволення зазначених клопотань.

Читайте також: Степан Хмара заявив про готовність взяти на поруки Надію Савченко

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-