Петренко сподівається, що НАЗК із новим керівником

Петренко сподівається, що НАЗК із новим керівником "нарешті запрацює повноцінно"

Укрінформ
Міністр юстиції України Павло Петренко сподівається, що з новообраним керівником Національного агентства з питань запобігання корупції Олександром Мангулом структура повноцінно запрацює.

Про це він сказав журналістам перед початком засідання колегії Міністерства юстиції в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сподіваюся, що Національне антикорупційне агентство нарешті запрацює повноцінно. Основне завдання цього органу, про що ми говорили неодноразово як уряд, є повний запуск автоматизованої системи перевірки декларацій. Без цього, без доопрацювання самого реєстру і перевірки декларацій не в ручному режимі, а автоматично, говорити про ефективну роботу даного органу буде точно нечесно. Я розраховую, що нове керівництво, яке було переобране, саме на цьому акцентує свою увагу. Всі ресурси, всі можливості й грошові кошти, будь-яка матеріальна база, яка їм необхідна, була урядом надана", - запевнив Петренко.

Міністр також очікує, що найближчим часом “побачимо повноцінну перевірку декларацій через автоматизовану систему і тоді ми можемо коментувати, наскільки є ефективним даний орган".

На запитання, як він оцінює роботу Наталії Корчак на посаді голови НАЗК, Петренко відповів: "Давати зараз оцінку попереднім керівникам немає сенсу. Нехай нове керівництво, яке приступило до виконання своїх обов'язків, дає оцінку своїм колегам, які працювали перед цим два роки".

Читайте також: Новий глава НАЗК обіцяє показати свою першу зарплату

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня у НАЗК обрали нового голову Нацагентства, кандидатуру Мангула підтримали 4 члени НАЗК, а сам він не голосував. 

Мангул із 17 січня 2018 року був членом Національного агентства з питань запобігання корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-