Декларації для активістів: Новий глава НАЗК збирає позачергове засідання

Декларації для активістів: Новий глава НАЗК збирає позачергове засідання

Укрінформ
Новообраний голова НАЗК Олександр Мангул заявив про позачергове засідання, яке планується присвятити питанню подачі декларацій громадськими активістами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Користуючись повноваженнями, я хочу оголосити про те, що на завтра я скликаю позачергове засідання НАЗК для того, щоб прийняти роз'яснення, в яких ми максимально врахували антикорупційні ініціативи ЄС, думки наших міжнародних партнерів щодо декларування громадськими активістами. Ми маємо винести це питання і проголосувати, щоб більш-менш зрозуміти правове поле, в якому ці процеси відбуваються", - зазначив Мангул.

Новообраний очільник відомства також зауважив, що хоча тема електронних декларацій і не є єдиною в роботі НАЗК, втім саме це хвилює та цікавить українське суспільство сьогодні.

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня у НАЗК обрали нового голову Нацагентства, кандидатуру Мангула підтримали 4 члени НАЗК, а сам він не голосував.

Читайте також: Ган нагадав Україні про зобов'язання щодо е-декларацій для активістів

Олександр Мангул народився 24 липня 1976 року у місті Кам'янка-Дніпровська Запорізької області.

Закінчив Таврійську державну агротехнічну академію (1999), кваліфікація економіст; Національну академію державного управління при Президентові України (2004) та здобув кваліфікацію магістра державного управління.

У період з 2000 по 2013 роки працював на різних посадах у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі та Державному комітеті з питань регуляторної політики та підприємництва - від головного спеціаліста до директора департаменту.

З 2013 року по лютий 2014 року був заступником голови правління ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій».

З травня 2015 року по лютий 2018 року очолював Мелітопольську районну державну адміністрацію Запорізької області.

З 17 січня 2018 року призначений членом Національного агентства з питань запобігання корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-