РФ погрожує Україні у відповідь на вислання дипломатів

РФ погрожує Україні у відповідь на вислання дипломатів

Укрінформ
У посольстві Росії заявляють, що РФ залишає за собою право на дії у відповідь після вислання Україною 13 російських дипломатів.

Про це йдеться у повідомленні на сайті посольства.

"У свою чергу Росія залишає за собою право на дії у відповідь", - заявили в дипвідомстві.

Повідомляється, що посольство отримало ноту від МЗС України про те, що 13 дипломатів, які працюють у російських закордпредставництвах у Києві, Одесі, Львові та Харкові, оголошені персонами нон-грата за діяльність, несумісну з дипломатичним статусом.

"Насправді ж істинні причини такого рішення були розкриті в озвученій Президентом України П.Порошенком заяві про те, що ця акція здійснена українською стороною на знак "солідарності з британськими партнерами і трансатлантичними союзниками в координації з країнами ЄС" в руслі так званої "справи Скрипалів". З жалем констатуємо, що українське керівництво без урахування реального стану справ підтримало інспіровану Лондоном провокаційну кампанію, спрямовану на нагнітання напруженості та розкручування конфронтаційної спіралі", - йдеться у повідомленні.

У посольстві заявили, що "в будь-якому разі недружній крок Києва неминуче ускладнить переведення діалогу між Росією та Україною в конструктивне русло і явно не сприятиме нормалізації відносин між ними".

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко 26 березня заявив про вислання з України 13 російських дипломатів у зв'язку з отруєнням екс-офіцера російської розвідки Сергія Скрипаля.

Читайте також: У НАТО позбавили акредитації сімох російських дипломатів – Столтенберг

Речник МЗС України Мар'яна Беца 26 березня заявила, що МЗС разом з компетентними органами прийняло рішення про вислання з української території 13 російських дипломатів, які є представниками спецслужб, у зв'язку з хімічною атакою в Солсбері.

Прес-служба СБУ 27 березня повідомила, що Служба безпеки України направила до Міністерства закордонних справ дані про діяльність 13 російських дипломатів на шкоду Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-