В ГПУ обіцяють суди над позбавленими недоторканності нардепами вже цьогоріч

В ГПУ обіцяють суди над позбавленими недоторканності нардепами вже цьогоріч

Укрінформ
Судові процеси щодо більшості народних депутатів, стосовно яких було рішення Парламенту щодо зняття депутатської недоторканності, відбудуться цього року.

Про це заявив у прямому ефірі "Свободи слова" на ICTV Генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Народні депутати мають особливий статус і правоохоронна система не має права розпочинати будь-які дії до рішення Парламенту про позбавлення депутатського імунітету. Тому, коли такий дозвіл надається, починається довга рутинна робота: допити, експертизи, які часто тривають до року та інші слідчі дії. Проте цього року, я впевнений, більшість із депутатів, на яких було рішення Парламенту про зняття депутатського імунітету, будуть направлені до судових процесів", - заявив Луценко, коментуючи ситуацію навколо судових процесів щодо нардепів, які були позбавлені депутатської недоторканності раніше, однак досі не отримали обвинувальних вироків суду.

Читайте також: Адвокати Савченко подають апеляцію на арешт

Також Луценко зазначив, що Надія Савченко - це не останній нардеп, щодо якого було подано подання в Раду щодо зняття депутатського імунітету.

"У роботі бачу матеріали, які свідчать про наступні подання до Парламенту, але вони будуть виключно обґрунтовані і базуватися на здобутих законним шляхом доказах", - підкреслив генпрокурор.

Читайте також: Суд призначив дату розгляду апеляції Савченко

Нагадаємо: у четвер Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту визнав законними, достатніми та обгрунтованими усі три подання Генеральної прокуратури щодо народного депутата Савченко - про її притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що Савченко особисто планувала теракт у ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-