МЗС: У нас є докази, що 13 дипломатів РФ є представниками спецслужб

МЗС: У нас є докази, що 13 дипломатів РФ є представниками спецслужб

Укрінформ
В українському МЗС заявляють, що російські дипломати, яких збираються вислати, є представниками спецслужб РФ.

Про це в ефірі "112 Україна" сказала речниця Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

"У дусі солідарності з нашими британськими партнерами, трансатлантичними партнерами, європейськими союзниками ми сьогодні разом з компетентними органами прийняли рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів з тих небагатьох, що залишилися.... Ми отримали всі докази, ці 13 є представниками російських спецслужб. Найближчим часом відбудеться їх видворення з території України. Буквально зараз відбудеться вручення відповідної ноти тимчасово повіреному РФ в Україні про видворення цих дипломатів і оголошення їх персонами нон грата", - сказала вона.

Читайте також: Вислання російських дипломатів: Держдеп роз'яснив позицію США

"Це тільки початок тієї політики по відношенню до Росії, що призведе до її подальшої ізоляції через зневагу до міжнародного права, порушення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, використання забороненої зброї на території іншої держави. Звичайно, потрібно посилити санкційні важелі щодо РФ, і всі партнери розуміють", - додала Беца.

Як повідомляв Укрінформ, раніше 26 березня Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна прийняла рішення видворити 13 російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Великій Британії колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля.

У цей же день президент Європейської ради Дональд Туск повідомив, що 14 країн-членів Євросоюзу вирішили вислати ряд російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері, де 5 березня був отруєний колишній Скрипаль і його дочка Юлія.

Крім того, адміністрація США повідомила про вислання 48 працівників російського посольства у Вашингтоні, а також 12 росіян, які працювали у Місії РФ при ООН у Нью-Йорку. Буде закрито і консульство РФ у Сіетлі.

Канада також вирішила вислати чотирьох дипломатів РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-