Клімкін розповів про підготовку видворення дипломатів РФ

Клімкін розповів про підготовку видворення дипломатів РФ

Укрінформ
Видворення низкою країн російських дипломатів має стати лише початком протидії Росії. І Європа, і Україна також мають позбутися залежності від газу РФ.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

“Сьогоднішній вияв солідарності має бути лише початком. Необхідні подальші сильні та комплексі дії. Росія розуміє лише таку мову. Російський газ має «нервово-паралітичну» дію для всієї Європи. І Європа, і Україна мають позбутися російської газової залежності”, - зазначив Клімкін.

Він також додав, що до видворення російських дипломатів з України готувалися певний час, але зробили скоординовано з країнами-друзями і партнерами.

Раніше повідомлялося, що Україна прийняла рішення про видворення 13 російських дипломатів.

5 березня у британському Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Вони перебувають у критичному стані.

 Британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", яка розроблена в РФ.

Читайте також: Україна видворить тринадцять російських дипломатів - Порошенко

 Уряд Великої Британії оголосив про депортацію 23 російських дипломатів і припинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями. 

У понеділок, 26 березня США та 14 європейських країн оголосили про вислання російських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-