Звільнили і одразу ж заарештували - адвокат про рішення суду щодо Савченко

Звільнили і одразу ж заарештували - адвокат про рішення суду щодо Савченко

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва однією ухвалою звільнив з-під варти народного депутата Надію Савченко, і одразу ж постановив взяти її під арешт у залі судових засідань.

Про це заявив адвокат Віктор Чевгуз, коментуючи рішення суду щодо обрання запобіжного заходу щодо Савченко.

"Ви помітили, що суддя погодився з нами в тому, що вона затримана була незаконно... Але він погодився з прокурором, що доведена вина і ризики обгрунтовані. Тому він її звільнив з-під варти і взяв під варту. Двома реченнями", - сказав адвокат Савченко. 

За його словами, "з Надією розправились за ту позицію, яку вона зайняла".

Читайте також: Савченко повезли до СІЗО в Аскольдовому провулку - адвокат

Як повідомлялося, сьогодні Шевченківський районний суд Києва ухвалив застосувати щодо народного депутата Надії Савченко запобіжний захід - арешт не 59 діб без права застави - до 20 травня 2018 року.

Як йдеться, зокрема, в ухвалі, “Савченко Надія Вікторівна... вчиняла тяжкі та особливо тяжкі злочини проти основ національної безпеки України і громадської безпеки”.

Так, Савченко інкримінують вчинення таких злочинів:

- змова з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 КК України);

- готування до вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109 КК України);

- готування до посягання на життя Президента України, народних депутатів, Прем’єр-міністра, членів Кабінету міністрів, керівників партій, у зв’язку з їх державною чи громадською діяльністю, за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 112 КК України);

- готування до терористичного акту, тобто застосування зброї, вчинення вибуху чи інших дій, які створювали б небезпеку для життя і здоров’я людей, заподіяння значної майнової шкоди та настання інших тяжких наслідків (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258 КК України);

- сприяння діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України);

- носіння, зберігання, придбання і передача вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України).

Нагадаємо, Надія Савченко заявила, що оголосить голодування, якщо суд залишить її під арештом.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-