Глава МЗС Франції відвідає Майдан

Глава МЗС Франції відвідає Майдан

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан у рамках робочого візиту в Україну планує відвідати Майдан Незалежності у Києві на знак поваги до демократичного вибору нашої держави.

Про це він заявив на  спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сьогодні ще матиму нагоду завітати на Майдан у супроводі вашого співвітчизника, відомого письменника Андрія Куркова. Я переконаний, що цей візит дозволить мені якнайкраще відчути історію України і ті демократичні прагнення, з якими Україна сьогодні виступає у спілкуванні з нами і в своєму розвитку", - сказав Ле Дріан.

Читайте також: Глави МЗС України та Франції зустрілися з колишніми політв’язнями Кремля

Він розповів, що його перший візит в Україну насичений сильними емоціями. За його словами, для нього була дуже зворушливою сьогоднішня зустріч із звільненими з полону українцями, представниками родин в'язнів, які ще залишаються в ув'язненні, та військослужбовців, які вважаються зниклими  безвісти.

"Я мав нагоду запевнити їх у нашій підтримці і почути від них ті свідчення, які вони хотіли донести", - зазначив глава МЗС Франції.

Він повідомив, що також віддав шану жертвам трагедії у Бабиному Яру. За словами Ле Дріана,  французькі асоціації зберігають до неї увагу і докладають зусиль, аби документувати ті злочини,  які були вчинені проти єврейського населення в рамках Голокосту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-