МЗС: Україна скасує заборону на ексгумацію — чекає кроків від Польщі

МЗС: Україна скасує заборону на ексгумацію — чекає кроків від Польщі

Ексклюзив
Укрінформ
Україна готова до вирішення питання зняття заборони на ексгумацію останків польських жертв конфліктів у діалозі з польскою стороною і з урахуванням інтересів обох сторон.

Про це у коментарі Укрінформу в четвер, 22 березня, заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

"Шанси (скасування заборони на ексгумації. - ред. ) є, причому досить великі. Це питання діалогу, і пан віце-прем'єр Розенко, який був у Польщі, тепер очікує на візит пана віце-прем'єр-міністра Глінського для того, щоб це питання вирішувати у двосторонньому форматі, але з урахуванням інтересів обох сторон", - сказав Боднар.

Він нагадав, що першопричиною заборони на ексгумацію останків польських жертв конфліктів було знищення українських пам'ятників на території Польщі.

Читайте також: Варшава чекає від Києва скасування заборони на ексгумацію – Чапутович

"Тому ми чекаємо так само на певні кроки з польского боку. Буде рух в одному напрямку, буде рух і в іншому напрямку, немає питань", - зазначив дипломат.

Він також наголосив, що Україна має з Польщею "дуже предметну практичну і надзвичайно результативну співпрацю". "У нас дуже багато позитивів, але (ЗМІ - ред.) про них не хочуть говорити, тому що зараз цікаве питання ексгумації. Це насправді сімнадцяте чи двадцяте питання у порядку денному двосторонніх відносин", - сказав Боднар.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович під час виступу в Сеймі щодо цілей польської зовнішньої політики 21 березня висловив сподівання на скасування Україною найближчим часом заборони на ексгумації останків польських жертв конфліктів, оскільки вона є малозрозумілою для Польщі і ускладнює діалог між країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-