Депутатський статус Савченко буде незмінний до рішення суду - спікер

Депутатський статус Савченко буде незмінний до рішення суду - спікер

Укрінформ
Статус Надії Савченко, як народного депутата України, буде незмінним до того часу, поки не буде винесене рішення суду щодо звинувачень, які інкримінуються їй.

Про це завив на брифінгу спікер Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Поки суд не прийняв рішення, вона (Савченко - ред.) формально залишається народним депутатом України", - підкреслив Голова ВР.

За його словами, після винесення судом рішення у справі Савченко парламент зможе здійснити залежно від цього рішення необхідні кроки.

Водночас, він наголосив, що його позиція залишається незмінною стосовно необхідності скасування депутатської недоторканності.

"Верховна Рада України, на моє переконання, повинна зняти недоторканність з кожного депутата, щоб ми не проходили цих процедур, і щоб Генеральна прокуратура могла працювати без цієї довгої процедури, яку проходимо тут", - підкреслив спікер.

Читайте також: Савченко – в ізоляторі СБУ, під будівлею зібралися її прихильники

Він запевнив, що одразу після отримання висновку Конституційного Суду щодо конституційності законопроекту про скасування депутатської недоторканності він невідкладно винесе на голосування у залу відповідні зміни до Конституції.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Савченко.

Слідчий СБУ повідомив її про підозру в підготовці теракту в місті Києві, після чого депутат у супроводі правоохоронців відправилася в управління СБУ в м. Києві і Київській області для складання протоколу про затримання.

Перед цим Савченко залишила свою картку для голосування працівникам Апарату Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-