Суд у справі Януковича відмовився викликати Штайнмайєра та Порошенка

Суд у справі Януковича відмовився викликати Штайнмайєра та Порошенка

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва знову відмовив адвокатам екс-президента Віктора Януковича у допиті екс-глави європейської дипломатії Кетрін Ештон, колишніх глав МЗС Німеччини та Польщі Франка-Вальтера Штайнмайєра і Радослава Сікорського та Президента України Петра Порошенка.

Про це поінформував суддя Владислав Дев'ятко у середу на засіданні з розгляду справи про держзраду Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив у задоволенні клопотання щодо Кетрін Ештон відмовити", - сказав Дев'ятко.

Також суд відмовив стороні захисту у допиті ряду європейських політиків, зокрема екс-глави МЗС Польщі Сікорського, екс-посла Литви Пятраса Вайтекунаса, екс-посла Латвії Аргіти Даудзе, оскільки адвокати не надали суду докази про відсутність у цих осіб дипломатичного статусу.

Читайте також: Держзрада Януковича: суд відмовив адвокатам "у правовій допомозі з РФ"

Крім того, суд відмовив захисту у допиті Штайнмайєра через наявність у нього дипломатичного статусу (нині Штайнмайєр є президентом ФРН - ред.).

Також суд відмовив захисту екс-президента у допиті офіціанта із Адміністрації президента Артема Доманського.

Крім того, суд вже втретє відмовив адвокатам Януковича у допиті Порошенка.

"Суд ухвалив у задоволенні клопотання про повторний допит Порошенка відмовити. Це клопотання цілком необгрунтовано, і воно повторне", - наголосив головуючий суддя.

Також суд відмовив у повторному допиті екс-постпреда України при ООН Юрія Сергеєва, посла України в Польщі Андрія Дещиці тощо.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Суд вже завершив допит свідків у справі проти Януковича з боку обвинувачення і перейшов до допиту свідків захисту. Зокрема, вже допитано екс-главу МЗС України Леоніда Кожару, співробітника Украероруху Андрія Черткова та кримчанку Медієву, яка була учасницею так званого «антимайдану». 

Водночас 14 лютого суд вже відмовляв стороні захисту у допиті Штайнмайєра, Сікорського, Ештон та інших західних політиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-