Держзрада Януковича: суд відмовив адвокатам

Держзрада Януковича: суд відмовив адвокатам "у правовій допомозі з РФ"

Укрінформ
Оболонський райсуд Києва не звертатиметься до компетентних органів РФ по міжнародно-правову допомогу для допиту екс-президента Віктора Януковича.

Про це заявив суддя Владислав Дев'ятко в ході судового засідання 21 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, Янукович має право брати участь у судових засіданнях шляхом відеоконференції без залучення компетентних органів Росії.

"Шановний захист, безперечно, Віктор Янукович має право брати участь шляхом відеоконференції у кожному засіданні. При цьому звертаю вашу увагу на те, що Янукович звинувачується у державній зраді проти України на користь Російської Федерації, також в пособництві зміни меж території України на користь Російської Федерації, а також у пособництві у веденні агресивних дій РФ проти України", - заявив суддя Дев'ятко.

При цьому суддя зазначив, що залучення компетентних органів РФ до надання міжнародно-правової допомоги в даному процесі суперечить угодам, які були укладені між Росією та Україною.

Суддя Дев'ятко також зауважив, що суд забезпечив стороні захисту усі технічні можливості для проведення допиту їхнього підзахисного за допомогою відеозв'язку з Росії, а винесення окремої ухвали в цій ситуації не передбачено.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Суд відмовив захисту Януковича у допиті Матіоса

Суд вже завершив допит свідків у справі проти Януковича з боку обвинувачення і перейшов до допиту свідків захисту. Зокрема, вже допитано екс-главу МЗС України Леоніда Кожару, співробітника Украероруху Андрія Черткова та кримчанку Медієву, яка була учасницею так званого «антимайдану».

Також суд дозволив допитати шляхом відеозв'язку без залучення компетентних органів на території РФ свідків захисту екс-міністра оборони Павла Лебедєва, екс-прем'єра Миколу Азарова, екс-начальника служби безпеки Януковича Костянтина Кобзаря, екс-командувача внутрішніми військами Станіслава Шуляка та екс-співробітника охорони Януковича Сергія Бернадського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-