Суд у справі Януковича: свідок захисту заявила про

Суд у справі Януковича: свідок захисту заявила про "обстріл" антимайданівців

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва у рамках розгляду справи про держзраду екс-президента Віктора Януковича закінчив допит свідка з боку захисту кримчанки Оксани Медієвої.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Медієва розповідала про свою участь у так званому “антимайдані” взимку 2014 року та про нібито напад на автобус із "антимайданцівцями", які поверталися із Києва до Сімферополя. Зокрема, за її словами, автобус на шляху до Криму обстріляли, і були жертви.

При цьому на запитання прокурора: "Чи можете ви назвати прізвища тих людей, кого за Вашими словами вбили дорогою з Києва до Криму?" свідок не змогла відповісти.

Наразі суд оголосив перерву в засіданні.

Читайте також: Держзрада Януковича: суд допитує "кримського свідка"

На запитання суду про інших кримських свідків адвокат Богдан Біленко заявив, що зв'язатися з ними до засідання не вийшло.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Суд вже завершив допит свідків у справі проти Януковича з боку обвинувачення, серед яких були екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, Голова Верховної Ради Андрій Парубій, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов і Президент Петро Порошенко.

Наприкінці лютого суд перейшов до допиту свідків захисту. Зокрема, вже допитано екс-главу МЗС України Леоніда Кожару, співробітника Украероруху Андрія Черткова та кримчанку Медієву, яка була учасницею так званого "антимайдану" і виступала проти європейської інтеграції України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-