Держзрада Януковича: суд допитує

Держзрада Януковича: суд допитує "кримського свідка"

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва у рамках розгляду справи про держзраду екс-президента Віктора Януковича допитує кримчанку Оксану Медієву.

Допит відбувається через відеозв'язок з Сімферополем, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Медієва є свідком з боку захисту 

Раніше на цьому засіданні суд вчергове пояснив адвокатам Януковича, що екс-президенту надані можливості брати участь в засіданні через відеозв'язок.

Читайте також: Суд продовжив розгляд справи про держзраду Януковича

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Суд вже завершив допит свідків у справі проти Януковича з боку обвинувачення, серед яких були екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, Голова Верховної Ради Андрій Парубій, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов і Президент Петро Порошенко.

Наприкінці лютого суд перейшов до допиту свідків захисту. Зокрема, вже допитано екс-главу МЗС України Леоніда Кожару і співробітника Украероруху Андрія Черткова.

Медієва, яку суд допитує 21 березня, була, за даними ЗМІ, учасницею так званого «антимайдану» і виступала проти європейської інтеграції України. У лютому 2014 року вона поверталася із Києва до Криму і нібито постраждала під час нападу на автобус із «антимайданцівцями».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-