У Києві під'їзди до Посольства РФ заблоковані

У Києві під'їзди до Посольства РФ заблоковані

Фото
Укрінформ
Столичні тролейбуси з номерами 8, 9, 17, 19, 19д курсують в об`їзд Посольства Росії в Україні, оминаючи Повітрофлотський проспект.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, тролейбус номер 17 змінив на день маршрут до Севастопольської площі. Він їде туди через Шулявський міст та Чоколівський бульвар. Маршрутні автобуси також рухаються повз Повітрофлотський міст.

У Києві під'їзди до Посольства РФ заблоковані / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Читайте також: "Вибори" Путіна: диппредставництва РФ в Україні взяли під посилену охорону

Як повідомляв Укрінформ, о восьмій ранку біля Посольства РФ в Україні, яке знаходиться за адресою Повітрофлотський проспект, 27, активісти "Національного корпусу", ВО "Свобода" та НВР "Правий сектор" розпочали 12- годинну акції протесту. Захід назвали -  "Блокада посольства РФ".

Націоналісти планують не пропускати бажаючих проголосувати всередину Посольства РФ. У такий спосіб вони хочуть донести громадянам РФ, що кожен з них апріорі підтримує "загарбання українських земель".

Націоналісти планують бути під стінами посольства РФ до восьмої вечора, поки не завершиться голосування. На другу годину дня вони планують провести перформанс -  символічно відкрити "пам'ятник Путіну".

Вони зібралися на такі самі акції й біля дипломатичних представництв в Харкові, Одесі та Львові.

16 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що Україна не дозволить громадянам голосувати у консульствах РФ. На територію російських дипломатичних установ для участі у виборах президента РФ допускатимуться лише дипломати.

17 березня в МЗС Росії заявили, що ці кроки суперечать Віденським конвенціям та міжнародним правозахисним нормам, зокрема, положенням Конвенції про захист прав людини і основних свобод 1950 року. У посольстві РФ в Україні заявили, що вони, зі свого боку, вживатимуть необхідних заходів для того, щоб у день волевиявлення виборчі дільниці в російських закордонних установах в Україні були відкритими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-