Кадрові голосування: Луценко розповіла про домовленість

Кадрові голосування: Луценко розповіла про домовленість "Народного фронту" з БПП

Укрінформ
Фракція БПП підтримає кандидатуру Людмили Денісової на посаду омбудсмена, тоді як фракція "Народний фронт" голосуватиме за кандидатуру Валерія Пацкана - на посаду одного з членів Рахункової палати.

Про це представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко повідомила журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Оскільки ми складаємо коаліцію провладну, звичайно, що маємо політичні домовленості. Уже зараз можу сказати, після голосування за голову Національного банку, що ми будемо підтримувати кандидатуру Людмили Денісової, а вони будуть підтримувати, і ми звичайно ж, кандидатуру Валерія Пацкана. Ми продовжили цю позицію і знайшли консенсус у політичних домовленостях - це правда. Я думаю, зал нас підтримає щодо обох кандидатур", - пояснила Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада під час вечірнього пленарного засідання в четвер планує розглянути призначення членів Рахункової палати та  Уповноваженого ВР з прав людини.

Читайте також: Рада не розійдеться, поки не призначить омбудсмена та членів Рахункової палати

За результатами проведених заходів повторного конкурсу щодо призначення нового складу Рахункової палати, Комітет з питань бюджету рекомендував на посади членів Рахункової палати 23 кандидата, зокрема народних депутатів Валерія Пацкана (фракція БПП) та Руслана Лук’янчука (фракція "Народний фронт"). На посаду Омбудсмена претендують народні депутати Людмила Денісова (НФ), Сергій Алєксєєв (БПП) та адвокат Андрій Мамалига ("Радикальна партія Олега Ляшка").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-