ЄС надалі підтримуватиме Україну - Могеріні

ЄС надалі підтримуватиме Україну - Могеріні

Укрінформ
Європейський Союз і надалі підтримуватиме Україну на шляху реформ, а також у питаннях відновлення територіальної цілісності держави.

Про це віце-президент Європейської Комісії – Високий Представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні заявила на зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зі свого боку хочу запевнити вас у тому, що Європейський Союз і надалі продовжуватиме надавати свою підтримку, зокрема й на відновлення територіальної цілісності та суверенітету України", - сказала Могеріні.

Вона зазначила, що уряд багато працював разом із європейськими колегами заради того, щоб досягнути реальних результатів, тому нині важливо вже спиратися на те, що вдалося зробити, аби рухатися далі. "Дуже багато було зроблено. ЄС повністю на вашому боці. Ми дуже високо цінуємо те, що ви особисто зробили, і що зробила ваша команда на цьому шляху", - звернулася віце-президент Європейської Комісії до Гройсмана.

Вона високо оцінила ухвалення рішень щодо проведення пенсійної, освітньої та медичної реформ, що безпосередньо стосується життя кожного українця.

"Ми зі свого боку крок за кроком надаватимемо повну підтримку в цьому відношенні. ЄС є надійним партнером України", - запевнила Могеріні.

Читайте також: ЄС на півроку продовжив санкції проти 150 чиновників і 38 компаній РФ

Високий Представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики вважає, що дуже важливим є розвиток української економіки, саме тому минулої п'ятниці Єврокомісія прийняла рішення про запровадження нової програми макрофінансової допомоги у розмірі до 1 млн євро у формі кредитів. "Ця допомога буде спрямована на те, щоб підтримати економічну стабільність України та структурні реформи", - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-