Порошенко: Існує небезпека втручання Росії в українські вибори

Порошенко: Існує небезпека втручання Росії в українські вибори

Укрінформ
Небезпека втручання Росії в українські вибори існує в достатньо високу ймовірність.

Про це Президент України Петро Порошенко наголосив в інтерв'ю Financial Times, повідомляє прес-служба глави держави.

«Я намагаюсь захистити Україну від небезпек гібридної війни, яка включає систему їх фейкових новин, з використанням соціальних мереж», - сказав Порошенко.

Він висловив сподівання, що Україна використає досвід німецького та французького законодавства щодо протидії фальшивим новинам.

«Ми маємо абсолютно широкий спектр небезпек з Росії, починаючи з того, що ми зупинили більше 400 терористичних атак тренувального табору в Російській Федерації. Всі мають розуміти, що це не заморожений конфлікт. Це справжня гаряча війна. На нас нападають кожного дня. Вони використовують снайперів і намагаються вбити наших солдатів. Це абсолютно божевільна поведінка», - підкреслив Президент.

Читайте також: Втручання у вибори США: Путін заявив, що Росія не видаватиме підозрюваних хакерів

Глава держави наголосив: «Вони використовують величезну армію провокаторів та агентів у соціальних мережах». Він нагадав, що саме тому в Україні припинено російське телемовлення та російські соціальні медіа. «Тому, що вони (Росія - ред.) використовують їх для пропагандистської війни», - підкреслив Порошенко.

За його словами, Україна має ефективну співпрацю з секретними службами партнерів зі США, Канади та Великобританії. «Я пишаюся тим, що нам довіряють. Але багато роботи слід ще зробити», - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-