Суддя спростував заяву захисту Януковича про нібито тиск на суд

Суддя спростував заяву захисту Януковича про нібито тиск на суд

Укрінформ
На суддів Оболонського райсуду Києва, які розглядають по суті справу за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді, ніхто тиску не чинить.

Про це заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, коментуючи відповідну заяву захисту екс-президента, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Жодного тиску, я вас запевняю, ні від кого щодо розгляду даної справи на суд не чиниться. Якщо вам відомі конкретні випадки тиску, а також якщо вам відомо, у чому це буде виражено, якщо суд якимось чином хоча б раз порушить право на захист чи змагальність процесу, ви про це можете говорити”, - сказав Дев’ятко.

А поки що, додав він, такі твердження захисника колишнього президента є “голослівними”.

Раніше адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що йому відомо про висловлювання деяких високопосадовців про те, що судді, які розглядають цю справу, будуть сидіти у в'язниці. “Це є прямим доказом політичного незаконного тиску на суд, що унеможливлює здійснення справляння правосуддя“, - сказав Сердюк.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

Читайте також: Кожара розповів, чому Янукович відмовився від Угоди про асоціацію

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-