Верховний суд залучив Міграційну службу до справи про громадянство Саакашвілі

Верховний суд залучив Міграційну службу до справи про громадянство Саакашвілі

Укрінформ
Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду задовольнив клопотання адвокатів екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі про залучення до справи Державної міграційної служби як третю особу на стороні відповідача.  

Відповідне клопотання було задоволено  у справі касації на рішення апеляційного суду з питання отримання Саакашвілі статусу особи, яка потребує додаткового захисту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд ухвалив клопотання позивача задовольнити про залучення до участі у справі Державної міграційної служби України як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача», - сказала головуюча суддя Раїса Ханова.

Вона оголосила перерву у судовому засіданні до 16 березня.

Як повідомлялося, у липні 2017 року Саакашвілі указом Президента був позбавлений українського громадянства.

10 вересня 2017 року він потрапив на територію України з Польщі, не пройшовши прикордонного контролю. У вересні суд визнав його винним у незаконному перетині кордону України. Крім того, суд відмовив Саакашвілі у позовних вимогах до Державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

Читайте також: Громадянство Саакашвілі: Верховний суд витребує документи у ГПУ та Банкової

12 лютого 2018 року військовослужбовці Держприкордонслужби і представники Державної міграційної служби затримали Саакашвілі в Києві і видворили до Польщі як особу, яка незаконно прибула з території цієї країни 10 вересня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-