Новопризначені судді КС у п'ятницю складуть присягу за участю Президента

Новопризначені судді КС у п'ятницю складуть присягу за участю Президента

Укрінформ
У Конституційному суді 2 березня об 11.30 відбудеться складення присяги двох нещодавно призначених суддів - Сергія Головатого і Василя Лемака.

Для цього голова суду Станіслав Шевчук призначив спеціальне пленарне засідання, повідомляється на сайті суду.

Зокрема, у порядку денному на 2 березня запланована "урочиста церемонія складення суддями Конституційного суду України Головатим С.П. та Лемаком В.В. присяги".

Водночас, як повідомив у коментарі агентству обізнаний співрозмовник у суді, спеціальне пленарне засідання відбудеться за участю Президента Петра Порошенка. Також запрошені Голова Верховної Ради Андрій Парубій і очільник Верховного суду Валентина Данішевська.

Читайте також: КС оприлюднив рішення про мовний закон Ківалова-Колесніченка

Як повідомлялося, 27 лютого Президент призначив за своєю квотою двох суддів КСУ - Сергія Головатого і Василя Лемака.

Головатий був міністром юстиції в 1995-1997, 2005-2006 роках депутатом Верховної Ради ІІ-VI скликань (від фракцій Блоку Юлії Тимошенко, Блоку "Наша Україна" та Партії регіонів).

Лемак є завідувачем кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету Ужгородського національного університету з 2004 року.

21 лютого Станіслав Шевчук став новим головою Конституційного суду. Обрання голови КС кілька разів зривалася, зокрема, через невисунення кандидатур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-