Порошенко пропонує посилити вимоги для отримання громадянства України

Порошенко пропонує посилити вимоги для отримання громадянства України

Укрінформ
Президент Петро Порошенко пропонує законодавчо посилити вимоги для отримання громадянства України іноземцями.

Про це він заявив під час засідання Ради національної безпеки й оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Про це він заявив під час засідання Ради національної безпеки й оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо жорсткіше перевіряти підстави для набуття громадянства, це не має бути всередині районної структури. Взагалі звузити коло осіб, які мають право ставати громадянами за територіальним походженням. Я так думаю, що ті, хто перебували на території до 1991 року і планували прийняти громадянство, 27 років дуже достатньо для того, щоб визначити власну долю, чи хочуть вони бути громадянами України чи ні", - сказав Порошенко

Він наголосив, що потрібно посилити повноваження Комісії з питань громадянства. "За нею, цією комісією, має бути останнє слово, бо в комісії присутні і представники міграційної служби, і МВС, і СБУ, і уряду. У нас інколи перелік підстав для набуття обмежується чи не рівнем начальника ЖЕКу, і начальник ЖЕКу приймає рішення щодо видачі українського паспорту", - сказав Президент.

Читайте також: Закон про Антикорупційний суд має бути остаточно ухвалений навесні - Президент

Порошенко зазначив, що український паспорт є одним із найкращих у рейтингу паспортів світу. "І він не повинен діставатися аби кому, без належних легальних підстав, а тим більше на корупційній основі, коли купується або рішення цього начальника ЖЕКу, або рішення суду", - наголосив Порошенко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-