Рада сьогодні розгляне законопроект про бізнес-омбудсмена

Рада сьогодні розгляне законопроект про бізнес-омбудсмена

Укрінформ
Верховна Рада у середу розгляне законопроект, який визначає правові засади створення та організації діяльності Установи бізнес-омбудсмена.

Про це йдеться в порядку денному Ради, опублікованому на сайті парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Першим блоком питань на порядку денному - традиційно розгляд ратифікацій. Так, цього разу Рада планує розглянути законопроект 0173 "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Хорватія про співробітництво у сфері запобігання катастрофам та ліквідації їх наслідків, законопроект 0174 "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Болгарія про співробітництво в разі виникнення катастроф", законопроект 0153 "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії стосовно співробітництва у сфері військових перевезень" і 0145 "Про ратифікацію Генеральної Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про співробітництво у сфері оборони".

Далі депутати перейдуть до питань молодіжної політики та спорту. У цьому блоці заплановано розгляд у першому читанні законопроектів 6647 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку виїзду дитини за межі України" та 6648 "Про внесення змін до Законів України "Про підтримку олімпійського, паралімпійського руху та спорту вищих досягнень в Україні" та "Про фізичну культуру і спорт".

Читайте також: Президент ввів Луценка до складу Ради з питань судової реформи

У другому читанні Рада розгляне законопроект "Про Установу бізнес-омбудсмена" #4591. Згідно з цим документом, передбачається запровадження на законодавчому рівні в Україні інституту бізнес-омбудсмена в якості посередника, незалежної, третьої особи, що сприяє суб’єктам підприємництва у захисті їх права на підприємницьку діяльність. Прийняття цього проекту закону сприятиме, зокрема, підвищенню ефективності боротьби з корупцією.

Також друге читання має пройти законопроект 2016 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації".

Окрім того, парламентарії  розглянуть зміни до деяких законодавчих актів України щодо обов'язковості харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, викладені в проекті закону #4682.

Також у середу народні депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-