Гройсман вважає, що Україна через піар втратила 10 років

Гройсман вважає, що Україна через піар втратила 10 років

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що в Україні досі не запрацював соціальний ліфт, який давав би змогу підніматися на центральний рівень влади найефективнішим представникам місцевого рівня.

Про це він заявив на обговоренні звіту уряду за 2017 рік з регіональними ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що найбільш трагічним в історії втрачених можливостей є період між 2004 і 2014 роком, хай ніхто на мене не ображається. Чому? Тому що, я вважаю, за цей період ми отримали величезний шанс зробити Україну сильною. Натомість все було замінено на піар, і сьогодні в цьому круговороті політичних персон - хотів сказати, еліт, а потім, якось не наважився, -  в цьому середовищі я бачу одні й ті ж обличчя. Оцей соціальний ліфт, в принципі, не запрацював, коли можливо було з місцевої влади підніматися", - сказав Гройсман.

У цьому контексті він зауважив, що є чи не єдиним представник діючої влади вищого рівня, якому вдалося прийти з посади мера обласного міста на центральний рівень влади.

Читайте також: Гройсман має намір брати участь у наступних парламентських виборах

"Це, я думаю, більше, напевно, виняток, ніж правило", - констатував Прем'єр-міністр.

За його словами, він не пішов би працювати в центральний уряд, якби не розпочалася війна, хоча йому неодноразово це пропонували. 

"Тому що я знав, що те, що від мене хочуть, я робити не буду, а те, що я хочу зробити, мені ніхто не дасть можливості. І Яценюк у 2014 році мені таку можливість дав", - сказав Гройсман.

Він уточнив, що йшлося про можливість проведення реформи децентралізації, яка наразі триває і дає свої  результати. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-